Ολοκλήρωση εργασιών του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων»

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Νάξος δια μέσου των αιώνων», στο Πολιτιστικό Κέντρο τ Απεράθου, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013. Για πρώτη φορά στην 20ετή ιστορία του θεσμού, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανέλαβε τη διοργάνωσή του μέσω του Νομικού Προσώπου (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.) και, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, εφεξής το
συνέδριο θα διοργανώνει ο Δήμος.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές του συνεδρίου, τους εθελοντές Απεραθίτες, την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχή έκβαση των εργασιών του, καθώς και στους συνέδρους, οι οποίοι με τις εισηγήσεις τους φώτισαν και ανέδειξαν άγνωστες πτυχές του τόπου μας.

Επισημαίνοντας τη σημασία  του συνεδρίου, ο Δήμαρχος Νάξου  και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, προανήγγειλε τη διοργάνωση των επόμενων συνεδρίων από το Δήμο,  τονίζοντας τα εξής: «Το κορυφαίο αυτό γεγονός για τη Νάξο, το οποίο διοργανώνεται κάθε πέντε χρόνια, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία και αφορμή τόσο για την επανασύνδεσή μας με την ιστορία, τις μνήμες και τις διδαχές της, όσο και για αναστοχασμό για την πορεία του τόπου μας και τις προοπτικές του. Είναι ευκαιρία, όχι μόνο να στρέψουμε το βλέμμα στο παρελθόν, αλλά και να αξιολογήσουμε το παρόν, να οραματιστούμε το μέλλον της περιοχής μας, των ανθρώπων της, των νέων γενεών. Θεωρώ χρέος του Δήμου να συμβάλει στη διαφύλαξη του θεσμού αυτού και γι αυτό από εδώ και στο εξής καθίσταται θεματοφύλακας του συνεδρίου «Η Νάξος διαμέσου των αιώνων», αναλαμβάνοντας τη διοργάνωσή του».


Λήξη Ε΄Συνεδρίου "Η Νάξος διαμέσου των αιώνων" από tournewsgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου