Emery Tales: Ντοκιμαντέρ για τη σμύριδα Νάξου στην Κιν/κη λέσχη Νάξου

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που προσέλκυσε και φέτος το ενδιαφέρον φίλων αυτού του ιδιαίτερου είδους κινηματογράφου από όλο τον κόσμο.

Όπως κάθε χρόνο, η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου πιστή στο ανοιξιάτικο ραντεβού της, θα προβάλει για τους φίλους του ντοκιμαντέρ επιλεγμένες ταινίες του Φεστιβάλ.

Προβολή ταινιών ντοκιμαντέρ του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Β΄ ΜΕΡΟΣ)
Πέμπτη 2 Απριλίου στις 9:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Καθολικής Μητρόπολης, στο Κάστρο.

Ενα από τα ντοκυμαντέρ που θα προβληθούν αφορά τη σμύριδα.
Emery Tales: Ντοκιμαντέρ για τη σμύριδα Νάξου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Το "Emery Tales" είναι ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 66 λεπτών που γυρίστηκε στην ορεινή Νάξο -στην
Κόρωνο- και καταγράφει το ζήτημα της εξόρυξης της σμύριδας σε συνάρτηση με την αλληλεξάρτηση που αυτή είχε και εξακολουθεί να έχει ως δραστηριότητα με την τοπική κοινωνία. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 20 Μαρτίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ιστορίες για τη σμύριδα της Νάξου, όπως τις διηγούνται οι σμυριδορύκτες, αλλά και οι κάτοικοι γενικότερα, σε ένα ντοκιμαντέρ που υπογράφουν οι: Susanne Bausinger και Στέλιος Ευσταθόπουλος, που αγγίζουν το θέμα με ευαισθησία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναδεικνύοντας τόσο την έκδηλη αγωνία των κατοίκων για το μέλλον της εξόρυξης που αν δεν συνεχιστεί φοβούνται για την ολοκληρωτική ερήμωση των σμυριδοχωριών της ορεινής Νάξου, όσο και τις δυσκολίες της εξόρυξης.
Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν και όπως γίνεται αντιληπτό περιείχαν ουκ ολίγες δυσκολίες, αφού όλες οι σκηνές έχουν ληφθεί στην ορεινή περιοχή της Κορώνου και σε σμυριδορυχεία της περιοχής.

Δείτε το τρέϊλερ της ταινίας.


EMERY TALES Trailer from faos tv productions on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου