Η Νάξος στους 25 καλύτερους προορισμούς στην Ελλάδα

Είναι η περίοδος όπου οι έρευνες σχετικά με τους καλύτερους προορισμούς στην Ελλάδα (και σε όλη το πλανήτη) καλά κρατούν με δέλεαρ τι άλλο τις προκρατήσεις ενόψει της τουριστικής περιόδου. Και έτσι πριν από δύο ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα και μία ακόμη έρευνα με βάση το επίπεδο διαμονής που προσφέρουν τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Η σχετική έρευνα έγινε από την trivago.gr (βασίζεται σε περιοχές που έχουν +20 ξενοδοχεία και τα οποία έχουν μίνιμουμ 10 κριτικές έκαστο) και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά…

Νάξος

Στο Νο 1 είναι το Μέτσοβο (στην Ήπειρο) που συγκέντρωσε βαθμολογία της τάξης του 89.64 και ακολουθεί το Ημεροβίγλι της Σαντορίνης με 88.49 ενώ η πεντάδα κλείνει με το Γαλαξίδι, το Καστράκι Τρικάλων και το Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου (87,43) με διαφορά της τάξης του ενός βαθμού όπως βλέπεται και στον σχετικό πίνακα με τους 50 καλύτερους προορισμούς στην Ελλάδα.

Που βρίσκονται οι προορισμοί των Κυκλάδων με πρώτη και καλύτερη τη Νάξο; Εκπροσωπείται από τέσσερις προορισμούς, τη Χώρα Νάξου (στην 21η θέση με 85,86 βαθμοί), τον Άγιο Προκόπιο (στην 25η με 85,44), την Πλάκα (38η με 84.85) και την Αγία Άννα (40η με 84,82) Θέση που μας δεν μας αντιπροσωπεύει από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια η Νάξος ακούγεται πολύ έντονα στην εσωτερική (κυρίως) αγορά, όμως είπαμε… η έρευνα βασίζεται σε κριτικές επισκεπτών μέσα από τις ιστοσελίδες των ξενοδοχείων..

Κυκλάδες

Από εκεί και πέρα, έχουμε… η Σαντορίνη εκπροσωπείται από τρεις ακόμη προορισμούς (Οία, Φηροστεφάνι και Ακρωτήρι) όχι όμως στην πρώτη δεκάδα. Η Μύκονος έχει έναν ακόμη προορισμό (Ορνός στη 37η θέση), στη 6η θέση βλέπουμε την Ίο (Χώρα) και λίγο πιο κάτω και τον Μυλοπόταμο, ενώ στη δεκάδα υπάρχει η Χώρα της Αστυπάλαιας, η Νάουσα Πάρου (όχι άλλο προορισμό) και η Σίφνος που έχει δύο εκπροσώπους (μία εντός δεκάδας με  Καμάρες και η άλλη στη 12η θέση με τον Πλατύ Γιαλό). Επίσης, στην πρώτη 25άδα βρίσκουμε την Μήλο (Απολλωνία) και την Σύρο με τον Γαλησσά που κάνει εντυπωσιακή επιστροφή στο χώρο του τουρισμού. Και για να μην ξεχνάμε, η Κρήτη  δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα, με πέντε προορισμούς της να καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις της κατάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου