Εγγραφές στις ακαδημίες του ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια" μέχρι 15 Οκτωμβρίου 2013

Ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος "ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ" ιδρύθηκε επίσημα το 1984 ως αθλητικό σωματείο, με έδρα το νησί της Νάξου, ενώ το 1999 έγινε μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Από τότε μέχρι και σήμερα, δραστηριοποιείται στη λειτουργία τμημάτων:

Η ομάδα έχει τα εξής τμήματα:

    Παίδων
    Εφήβων και
    Ανδρών

Απολογισμός δραστηριοτήτων - προγραμματισμό

Ο Απεραθίτικος Αθλητικός Σύλλογος «Τα Φανάρια» αποτελεί
ένα από τους παλαιότερους αθλητικούς συλλόγους της ορεινής Νάξου με έτος ίδρυσης το 1984. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη του αθλητισμού της πεδινής και ορεινής Νάξου, με ενεργά τμήματα στα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης, του ποδοσφαίρου και του ζατρικίου (σκάκι).

Πιο συγκεκριμένα:

Καλαθοσφαίριση :
Κατά την αγωνιστική περίοδο που διανύσαμε λειτουργήσαμε 4 τμήματα καλαθοσφαίρισης παμπαίδων, παίδων, εφήβων και ανδρών με σύνολο 114 αθλητών και 136 μελών. Όλα τα τμήματά μας, πλην των παμπαίδων, συμμετείχαν, πέραν των τακτικών εβδομαδιαίων προπονήσεων, στα τοπικά πρωταθλήματα των Κυκλάδων με μετακινήσεις σε Σύρο, Πάρο και Σαντορίνη. Το σωματείο μας είναι το μοναδικό σωματείο της Πεδινής & Ορεινής Νάξου που καλλιεργεί συστηματικά τα τελευταία 12 χρόνια το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Οι αθλητές μας προέρχονται από τα περισσότερα χωριά της περιοχής (Απεράθου, Δαμαριώνας, Κορωνίδα, Κόρωνος, Μονή, Τραγαία και Φιλότι, όπου με δεδομένο ότι το μοναδικό κλειστό γήπεδο της Νάξου βρίσκεται στην Χώρα αντιλαμβάνεται ο καθένας το Γολγοθά για τις μετακινήσεις των αθλητών στην κάθε αθλητική εκδήλωση. Επιπλέον κατά το καλοκαίρι που μας πέρασε οργανώσαμε Παναξιακό τουρνουά καλαθοσφαίρισης 3 on 3 με περισσότερες από 30 συμμετοχές. Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο καλλιεργούμε και πάλι τα 4 προαναφερόμενα τμήματα με προοπτική να δημιουργήσουμε και τμήμα κορασίδων, απασχολούμαι 2 προπονητές και στοχεύουμε στο να ξεπεράσουν όλα τα τμήματά μας τους 150 αθλητές.

Ποδόσφαιρο:

Κατά την αγωνιστική περίοδο που διανύσαμε λειτουργήσαμε παιδικό και εφηβικό τμήμα ποδοσφαίρου με σύνολο 48 αθλητών και 56 μελών. Τα τμήματα συμμετείχαν στα τοπικά πρωταθλήματα Κυκλάδων, με 4 μετακινήσεις στη Πάρο, ενώ και εδώ ο Γολγοθάς των μετακινήσεων ήταν σημαντικός καθώς οι προπονήσεις και η έδρα της ομάδας είναι στο γήπεδο της Τραγαίας (11 χλμ). Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο συμμετέχουμε πάλι μόνο με παιδικό τμήμα στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ οι αθλητές μας πλέον αριθμούν 36 μέλη.

Σκάκι:

Καλλιεργήσαμε κατά το καλοκαίρι τμήμα ζατρικίου με 24 αθλητές και συνολικά 39 μέλη. Επίσης διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο το Παναξιακό τουρνουά σκάκι. Το τμήμα στοχεύει από φέτος να συμμετάσχει στο αντίστοιχο τοπικό πρωτάθλημα Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου