Ξεκινά η συντήρηση των Τοιχογραφιών στην Αγία Κυριακή και στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ανάμεσα στις πάμπολλες εκκλησίες και τα μικρά γραφικά ξωκλήσια που στολίζουν τους τόπους της Κοινότητας Απειράνθου Νάξου , ξεχωριστή θέση έχει ο Βυζαντινός Ναός της Αγίας Κυριακής όπως και του Αγίου Παντελεήμονα . Περιτριγυρισμένοι από ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο , οι ναοί  αντιστέκονται  ακόμα σθεναρά στο πέρασμα του χρόνου και φέρνει ως το σήμερα την ιστορία τους. Ένας χρυσός κρίκος στην αλυσίδα της θρησκευτικής παράδοσης του νησιού. Ένας Χρυσός κρίκος επίσης στην αλυσίδα της τουριστικής προβολής του τόπου μας μέσα από περιπάτους  από την ανάγκη των πιστών να γνωρίσουν τη μεγαλοπρέπεια της πίστης τους και να έρθουν πιο κοντά στη θρησκεία τους.
Μετά από την εξωτερική αποκατάσταση και την συντήρηση του Ναού της Αγίας Κυριακής, σήμερα στην Απείρανθο θα φιλοξενηθούν συνεργεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας τα οποία  προχωρήσουν στην συντήρηση και των Τοιχογραφιών των παραπάνω Βυζαντινών Ναών.
Τα έξοδα έχουν αναλάβει Φορείς του Πολιτισμού, η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος, και ο  Σύλλογος  Αγίας Κυριακής Απειράνθου που έχει ιδρυθεί από Ελβετούς επισκέπτες του τόπου μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απειράνθου ¨Τα Φανάρια" , μέσω διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων , έχει προχωρήσει στην συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση του Ναού του Σταυρού της Ράχης, ενέργειες σημαντικές για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς.
Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Απειράνθου Νάξου , Γεώργιο Σ. Μπάκαλο, ο οποίος προίσταται αυτής της προσπάθειας με προσωπική εργασία και  οικονομική συμμετοχή  ώστε το όραμά του και το όραμα όλων όσων ενδιαφερόμαστε και αγαπάμε  τον τόπο μας να γίνει πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου