ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΤΟΥ 2013

ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΤΟΥ 2013 ( ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ )
ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ
ΑΠΟ ΤΟΝ  ΜΑΝΟΛΗ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟ
ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΓΕΝΑΡΗΣ
Ενοβολιάσασι τα ζουλοπρόβατα των αθρώπω.
Δεν υπάρχει Απεραθίτης ο οποίος να μην έχει από 100 κι απάνω αρνόριφα.
Οι Κορδόνηδοι όμως μπαίνουν στο βιβλίο Γκίνες με 2.500 σπλίνες.
Εέμωσεν το Φανάρι με χελιές, ζωνές, μαυραμπαδιές και τσουλοπάρδαλες.
-Ανακοινώνεται η δημιουργία άλλων 5 μουσείων στο
χωριό. Μουσείο ποιητικής τέχνης, πλειστοκαίνου εποχής, Μουσείο των Μουσών,Bυζαντινό και πάει λέγοντας. Στόχος του Νώλη είναι μέχρι το 2022 κάθε καντούνι να ʽχει και το μουσείο ντου.
-Τα Θεοφάνια γιορτάζονται στη Μουτσούνα αλλά επειδή κάνει πολύ κρύο και δεν εβούτηξε κανένα κοπέλι να πιάσει το Σταυρό βούτηξε ο ίδιος ο παπά-Μιχάλης και τον ήπιασε,αλλά ήπιασε μαζί και ένα μπρόλικο χταπόδι κολλημένο απάνω στον Σταυρό.
-Διάγγελμά Δημάρχου με ανακοινώσεις για έργα στο χωριό. Χαμός !
-Κυλιόμενες σκάλες από τη Παναγία μέχρι τ' Αργαστήρι. Διαμαρτύρονται οι Καραβιώτες και ζητούσι γκαι αυτοί το ίδιο, αλλά αλλά σε δεύτερη φάση θα γίνουνε κυλιόμενες μόνο οι σκάλες του Πύργου.
-Λιμάνι στη Μουτσούνα για να δένουν πλοία κανονικά από Πειραιά και κρουαζιερόπλοια ενώ φθάνουν ανώνυμες καταγγελίες για παραβάσεις σε πολεοδομία και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για αλλοίωσή του φυσικού περιβάλλοντος.
-Επαναλειτουργία της Κασερίας του παλιού τυροκομείου στη Μουτσούνα.
-Απόφαση για έρευνες αναζήτησης πετρελαίου στα Λακομέρσινα, και επαναλειτουργία του Αέριου ο οποίος θα μεταφέρει στα βαγόνια εκτός από σμυρίγλι πρώτης, τουρίστες και τουρίστριες. Ναι θένε τα κοπέλια να δουλέψουσι εργάτες.
-Ο Δήμαρχος εξαγγέλει μεγάλη δενδροφύτευση τσι Κορακιάς και άλλα έργα απάνω, ώστε να αποτελέσει διεθνές περιβαλλοντολογικό πάρκο και τόπο προστασίας των πουλιών.
Ο αντιδήμαρχος Μανιός σε ανίερη συμμαχία με την Ευδοκία Ψαρρά απαιτούν να ανακοινώσει άμεσα οτι θα κάμει το συντομώτερο το Ζα Λιβάδι
-Ιχθυοκαλλιέργεια στον Πάνερμο με υπεύθυνο του έργου το Ντορόκο και ο Πέτρος ντόνε να ταίζει με το πάσο ντου τα ψάρια σιά - σιά και ασεκλέντηστα.Ο Ντορόκος του κάνει παρατήρηση κι ο Πέτρος παραπονιέται που δεν αντέχει τη καταπίεση.

ΦΛΕΒΑΡΗΣ
-Πολλά τα νερά από βροχές, τα πρώτα χορταρικά και αμανίτες μεγέθους μεγάλου που κινούν το ενδιαφέρον οικολόγων και ερευνητών από όλο το κόσμο. Η Τασία Δεουδέ πάει κάτω και δημιουργεί εργαστήριο με έκθεση και αξιοποίηση βοτάνων.
-Τσουνάμι στη Μουτσούνα φέρνει τα κύματα ως το Νιό χωριό! Λίμνη όλος ο Αζαλάς. Ο Νίκος ο Γιαννούλης απειλεί με παραίτηση από το Δ.Σ του Απεραθίτικου Συλλόγου αν μέσα σε μια βδομάδα δεν αποκατασταθούν όλες οι ζημιές.
-Οι καπνοί από τσοι καμινάδες στο χωριό λόγω των τζακιών δημιουργούν αιθαλομίχλη και κάποιοι φεύγουν για προστασία, ενώ ο Σύλλογος ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ καταγγέλλει το γεγονός και αποφασίζει να τους απαγορεύσει για 2 χρόνια την επιστροφή τους.
ΜΑΡΤΗΣ
-Ο Μ. Γλέζος κάνει απεργία πείνας με αίτημα την ομαλή λειτουργία όλων των μουσείων και την άμεση επίσκεψη των 298 βουλευτών στα μουσεία στο επόμενο δεκαήμερο.
-Οι ασμυριγλάδες ζητούσι να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ και πάλι ο εναέριος, να έρχεται πλοίο να φορτώνει στη Μουτσούνα και να παίρνουν τη σύνταξη στα 40. Οι Τσικαλάδες επιμένουν ότι πρέπει να μεταφέρεται το ορυκτό με μαούνες όπως παλιά για να μη σαπίσουν κιόλας από την αχρηστία και ο Μανώλης του Τοτόμη είναι έτοιμος με τη Ρωσίδα και πάλι σε πρώτο ρόλο.
-Το ψύχος συνεχίζεται δριμύτερο, οι καμινάδες καύγουσι τα πάντα, η μόλυνση του περιβάλλοντος έντονη και ανακοινώνεται από τη Βουλή προανακριτική επιτροπή για τα πολλά τζάκια στο χωριό από τα οποία προέρχεται η αιθαλομίχλη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής Συρμαλένιο - Γλέζο κατηγορούν την τρικοματική κυβέρνηση ότι η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου λόγω των πολιτικών τζακιών τα οποία από τη διαφθορά μολύνουν ακόμη και το περιβάλλον.

ΑΠΡΙΛΗΣ
Κόσμος στο χωριό από πριν το Πάσχα. Γεμάτη η εκκλησά όλη τη Σαρακοστή στην οποία λειτουργούν 4 παπάδες.
Οι ζωντανοί αποφασίζουν να επιστρέφουν στο χωριό, ενώ οι πεθαμένοι πάνε τώρα πια στην Αθήνα.
Χόρτα παντού τσουτσουρίθρες, αλατσίδες τσοπάνια,κολιές,χοιροβάρβαρα,καλοσυντροφάκια, ραπανίδες λιανόχορτα,αγριότσοχοι.
Ω! τα  μαντρικά!!! τυραθότυρα κασκαβάλικα,μανούρα,μυζήθρες,ξύαλα.
Τ' αρνόριφα σε καλές τιμές μπερκέτι δημιουργούν λαϊκή αγορά στη Παναγία με επισκέπτες από όλο το νησί.
-Ο Διφραγγομιχάλης υπόσχεται να ξαναβγάλει Τ' Απεράθου και μάλιστα σε ημερήσια βάση  και ζητά συνεργάτες από όλοι τσοι μαζωμοί, απο όλοι τσοι τόποι.

ΜΑΗΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΣΜΥΡΙΓΛΑΔΩ με αίτημα να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του Δημάρχου για τον εναέριο και τη φόρτωση;
-Ο Λαφαζανογιώργης έψησε πάνω απο 300 αρνόριφα με τα πάτουδα. Πήχτρα το χωριό με ξενικοί και απίσω με καλοσύνες και οι πρώτοι μπανιολόοι κάνουσι την εμφάνιση τους.
-Ο Λάγιος στ' Αρμυρό νερό πιάνει γυμνιστές και με μιά χλωρή φυλλάδα απού το ρυάκα τσοι διώχνει να φύουνε να πάν αλλού...
-Πλοιάριο με 50 λαθρομετανάστες δένει στο Πάνερμο. Πεινασμένοι ξυπόλυτοι οι κακορίζικοι δεν ηξέρουν ήντα να ενούσι. Η Χρυσή Αυγή ανακοινώνει ότι θα διαθέσει μισθό 2 μηνών των βουλευτώ τζοι για φροντίδα και περίθαλψη και προτείνει να κάνουν το ίδιο και τα άλλα κόματα. Εθελοντές Απεραθίτες πάνε απίσω για να τωνε μαγειρεύουσι σε καζάνια ενώ οι σκηνές και τα τρόφιμα από τον κάθε Απεραθίτη δείχνει την ευαισθησία και το μεγαλείο των συγχωριανών μας σε διεθνές επίπεδο. Ο Πάγκαλος και ο Βενιζέλος δηλώνουν εθελοντές να πάνε κάτω να τωνε μαερεύγουσι και να παραγραφούν όλες οι αμαρτίες τους.
-Μελανούρια και...μελανουράκια θάμα τα μαζώνουσι με τσοι απόχες από Αζαλά μέχρι Πάνερμο.
Ξενύχτια των αντρώ ύποπτα...
ΙΟΥΝΗΣ- ΡΗΝΙΑΣΤΗΣ
Θέρος.Τα σπαρτά των αθρώπω είναι μπόλικα και η χρονιά καλή.
Ολα τα κοπέλια και οι μεγάλοι με τα ντραπάνια στα χέρια θερίζουν βίκο, αρακά, σιτάρι, κριθάρι και τα μουλαροάδουρα στα αλώνια αλωνεύουν μαζί με βουδινά. Οι καβαλίνες άφθονες πουλιούνται με το κιλό ια κοπριά.
Το Σαμαράδικο κλείνει από καφετέρια και ξανίνεται κανονικό ΣΟμαράδικο το οποίο απασχολεί 12 κοπέλια επί 24ώρου βάσεως.
Ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης,πληροφορείται για την όλη πρόοδο τ'Απεράθου και αποφασίζει να στείλει κάτω το ΣΔΟΕ να πατάξει την φοροδιαφυγή με Φιλωτίτες μάλιστα εφοριακούς, οι οποίοι δείχνουν υπερβάλοντα ζήλο και ανακοινώνεται φορολόγηση και όσων έχουν μουλάρι το οποίο αποτελεί τεκμήριο. Σε απεργία πείνας ο Κωτσοφλώριος ο οποίος συνελήφθη για φοροδιαφυγή, του κατάσχεσαν το μουλάρι, τσι γκούφες και το σανό, αλλά το θέμα καταφέρνει να πάει στη βουλή με επερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ.. και υποστήριξη από τις λοιπές προοδευτικές δυνάμεις.
Εγκαινιάζεται Βενζινάδικο στη Μουτσούνα και ακόμη ένα στο Βόλακα απο το οποίο προμηθεύονται κάυσιμα και τα κοντινά μικρά νησιά.

ΙΟΥΛΗΣ
Η Αλέκα Παπαρήγα καλεσμένη της Ευδοκίας Γαλάνη στον Πάνερμο και ενώ απολαμβάνει τσοι διακοπές τση και τα μπάνια τζη, μαθαίνει ξαφνικά, ότι στη Μουτσούνα ο Ιάννης του Τσικαλαδονικόλα φιλοξενεί τον Τσίπρα.Τότε καρτσιμάς η Κ.Ε. του ΚΚΕ με συνοπτικές διαδικασίες, αποφασίζει να σταλεί υποβρύχιο το οποίο με υποστήριξη ελικοπτέρου την παραλαμβάνει, για να μην μολυνθεί από τον οπορτουνισμό και τον αριστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παφίλης κατηγορεί τον Τσίπρα για δεξιά στροφή επειδή τον είδε από το ελικόπτερο να τρώει στη Μαρία τ' Αργύρη αστακό και μπαρμπούνια.
-Το ΚΤΕΛ πραγματοποιεί 4 δρομολόγιά την ημέρα μέχρι Πάνερμο ενώ στο λιμάνι του Βόλακα δένουν καθημερινά πλοιάρια από τις Μικρές Κυκλάδες και τα γύρω νησά μεταφέροντας επιβάτες και εμπορεύματα.
Ο Μαργαριτογιώργης -πειρατής πια- κάνει χρυσές δουλειές και οι άλλοι ταξιτζήδες κάνουν παρέμβαση στο Δήμο Νάξου και την αστυνομία για να συλληφθεί. Ο ίδιος με τα κοτσάκια και τις ιστορίες του καταφέρνει να ξεγλιστρά και να αθωώνεται πανηγυρικά από όσα δικαστήρια κι αν πέρασε παμψηφεί.
-Διαγωνισμός στο χωριό με το ποιά υναίκα θα πεί τη ποιό βαριοτρομασμένη κάταρα.
Η κριτική επιτροπή ακόμη να βγάλει τα αποτελέσματα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Νέκρα η Αθήνα, όλοι λείπουν στα νησιά, καύσωνας, διακοπές...
Και όμως άγνωστοι εγκρεμνοβολίσασι, μιά νύχτα χωρίς φεγγάρι,το άγαλμα του ΤΡΟΥΜΑΝ στην ΑΘήνα εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία των διακοπών και της χαλαρής αστυνόμευσης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα Απεραθιτών με επικεφαλής τον Μανώλη τση Μάχης (Γλέζο) είναι οι δράστες.
Διπλωματικό επεισόδιο με ΗΠΑ και πράγματι βρίσκονται τα δαχτυλικά μας αποτυπώματα απάνω. Σας αποκαλύπτω ότι στην επιχείρηση ήμουν και ω. Έγιναν συλλήψεις αλλά με παρέμβαση του Στρατούλη και άλλων βουλευτών αφεθήκαμε ελεύθεροι.
-Ο Γιάννης του Καράτζου και η Χριστίνα τση Βαρβάρας πολιορκούνται από όλα τα μέσα ενημέρωσης για δηλώσεις σχετικά με την πληθώρα τουριστών στο χωριό, στα μουσεία και σʼ τσοι παραλιακοί μας οικισμοί.
-Οι υπάλληλοι των 10 πια μουσείων μονιμοποιούνται με αύξηση αποδοχών, αναδρομικά και συνταξιοδότηση στα 50 καθώς με τρποπολογία Γλέζου το επάγγελμα χαρακτηρίζεται βαρύ και ανθυγιεινό. Πρόεδρος του Σωματείου εκλέγεται η Αργυρώ του Πατούχη.
-Ο Τζαμπουκάς ετοίμασε και άλλο μαγαζί στο χωριό, ενώ ο Καρεκλάς ανοίγει στις 2 τη νύχτα και κλείνει την άλλη μέρα στις 10 το πρωί. Σκέψεις και άλλων ιδιοκτητών καταστημάτων να παραμένουν ανοιχτά και τη νύχτα.
-Η Σμαρώ με τόσο κόσμο πια στο χωριό ανοίγει Μίνι Μάρκετ σε όλοι τσοι τόποι δίνοντας άδειες φρανσάιζ σʼ τσοι Φλούρους, στου Χοίρου το ρυάκα, στα Κατελύματα, στον Πέρα Καραβά, στου Παραμεριάρη, στου Βρόντου, στου Ιαλιά, στου Ντράκου,στον Αη -Ιώργη και σε όλοι τσ' Απίσω Τόποι.
-Η ανεργία στο χωριό εξαφανίζεται.

ΣΟΝΤΕΠΡΗΣ
ΤΡΥΟΠΑΘΙΑ,μπερκέτι οι ρακές, μούστοι, συκοστάφυλα, το ουπί και όλα αφορολόγητα...
-Ξανά το ΣΔΟΕ στο χωριό για να πατάξει την φοροδιαφυγή. Αυτή τη φορά όμως ίνεται αντιληπτός και στον Αη Ιάννη στα Φινέλια στήνουνται οδοφράγματα αναγκάζοντας τσοι να επιστρέψουν πίσω.

-Εγκαινιάζονται επιτέλους οι κυλιόμενες σκάλες στη Παναγία με επεισόδια απού τσοι οικολόγοι. Οχι ονόματα δεν θα σας πω...
-Στο δημοτικό σχολείο γράφονται 50 νέα παιδιά και συνολικά είναι 100 μαθητές και 8 δάσκαλοι. Σκέψη να δημιουργηθεί Γυμνάσιο και Λύκειο στ'Απεράθου, σκοντάφτει σε άρνηση του δημοτικού συμβουλίου παρόλη την θετική εισήγηση του Δημάρχου μας, ο οποίος όμως καταφέρνει και εγκρίνεται η δημιουργία Δημοτικού σχολείου στη Μουτσούνα.
Ο Μαράκης κατηγορεί το Δήμαρχο για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων ώστε τα συγγενάκια του Δημάρχου να μην ταλαιπωριούνται με τσι διαδρομές.
Η Θέκλα Κίζη κάνει το κορόιδο μετά από παρέμβαση του Ντώνη τση Μαίρης και άλλων εκπαιδευτικών Απεραθίτων του συνδυασμού.
Αρχίζει το πρωτάθλημα της Αʼ Εθνικής και σκάει η μπόμπα ότι την ΑΕΚ εξαγόρασε ομάδα μεγαλοεκδοτών και δημοσιογράφων με επικεφαλής το Δημήτρη Νανούρη με σκοπό το πρωτάθλημα. Γλέντι στη Φοιροίστρα με φωταψίες σε όλες τσι ρύμνες και βιολιά.

ΟΚΤΩΒΡΗΣ
ΧΑΤΖΑΝΙΑ
Ο ΚΑΛΥΜΝΙΟΣ για να αποφύγει τη σύλληψη από τον ΣΔΟΕ που τον εντοπίζει απʼ την αιθαλομίχλη του χατζανιού, χατζανεύγει καρτσιμάς απο 2 τη νύχτα μέχρι ταχυτέρου σε μιτάτο στη Μουτσούνα.
-Ο ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ στην Αʼ Εθνική με πρόεδρο τον Αντώνη τση Μαίρης ο οποίος στην πραγματικότητα συνεργάζεται με τον Μαρινάκη για εμφάνιση με κόκκινες φανέλες. Άλλοι τον κατηγορούν για παρέμβαση Ολυμπιακού και άλλοι για μυστικό δάκτυλο του ΣΥΡΙΖΑ.
-Ευρέθηκε πετρέλαιο στα Λακομέρσινα και ο Φλώριος του Τίγρη σεκλεντισμένος, παίρνει τη τζαμπούνα του και φεύγει που ήχασε την ησυχία του.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ
-Ο ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ κάνει νέα επίθεση φιλίας στον Απεραθίτικο Σύλλογο προτείνοντας όλες τις μέρες του χρόνου να κυκλοφορούν όλοι στο χωριό και να καταργηθούν τα μονά-ζυγά,  ενώ τα ρούχα να τα απλώνουσι και οι Αθηναίες νοικοκιουράδες όποτε θένε και όχι μόνο Τετάρτη και Παρασκευή.
Το σμυρίγλι σε όλες τσι αγορές τσι Λατινικής Αμερικής μετά τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -που προέκυψε απο τις εκλογές-ενώ οι εισαγωγές από φθηνά κρέατα Αργεντινής και στη Νάξο εξαγριώνουσι τζοι βοσκοί.
Οι γυναίκες διαμαρτύρονται με τσοι Βραζιλιάνες που έμωσε το χωριό και ξελογιάζουσι τσοι άντρες. Ο Δήμαρχος σηκώνει τα χέρια ψηλά δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να σεκλεντίσει τόσοι ψηφοφόροι φίλοι του και συνομίληκοι ντου.
-Απόφαση απο τα Δ.Σ. των συλλόγων μας για κοινό ημερολόγιο του 2014 και κοινή εκδρομή προκαλεί το ενδιαφέρον όλων των μέσων ενημέρωσης.
-Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο των ελιώ στο Λαγκάδι.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ
-Δυο ιατροί μόνιμα στο χωριό και ένας γυναικολόγος γιατί οι γυναίκες κάνουν μέσο όρο 4 παιδιά, λόγω του ότι ο Δήμαρχος αποφάσισε να δίνεται σε κάθε Απεραθίτισσα μητέρα τέταρτου παιδιού ισόβια σύνταξη, ενώ από τον Απεραθίτικο Σύλλογο κάθε μήνα ένα καλό αποδοσίδι.
-Οι κάτοικοι των άλλων χωριών διαμαρτύρονται και το θέμα πάει στη Βουλή.
Οι Απεραθίτες όμως κάνουν κατάληψη και η βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας δεν λειτούργησε.
-Με πρωτοβουλία του Απεραθίτικου Συλλόγου εναυλώθηκεν καράβι που μεταφέρει εκδρομείς ια τσοι διακοπές τω Χριστουέννω στο χωριό. Στην Παναγία τσοι υποδέχεται όλο το χωριό, με βιολιά και παραδοσιακές φορεσιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου