Τα θερμά μας συλλυπητήρια.

O στρατηγός, Μιχάλης Βαρδάνης
Απεβίωσε χθες 14/1/2014 άλλος ένας αγαπητός και αξιόλογος συγχωριανός μας, ο στρατηγός, Μιχάλης Βαρδάνης. Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια ατην οικογένειά του. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 3.00 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο.

Έγραψαν για τον
Μιχάλη Βαρδάνη:
Γιάννης Ζαζάνης: Υπήρξε αφανής μαχητής της ζωής και στους
καιρούς τους δύσκολους και απεχθείς στάθηκε βράχος ασάλευτος στα μανιασμένα κύματα της Χούντας.Προσέφερε αφειδώς τις υπηρεσίες του στο στρατώνα του καθήκοντος της Δημοκρατίας με θυσία του εαυτού του των ιδεών του κι΄ αυτές των κράτησαν ψηλά..Αφανή και άγνωστο ήρωα ανάμεσα σε πολλούς άλλους..Γιατί έτσι πάντα έμαθε να στέκεται.Ετοιμοπόλεμος και μάχιμος. Καλό κατευόδιο Μιχάλη καλοσυγγενή φίλε ..Έλληνα !!

Πολιτιστικός Σύλλογος Τα Φανάρια:
Ο Στρατηγός Μιχάλης Βαρδάνης, ο Μιχάλης τση Σοφκιάς τση Κουβαδοργίνας και του Μπαρδανομανώλη, ο Απεραθίτης που κατάφερε να φτάσει ψηλά σε στρατιωτικό επίπεδο, ο φυλακισμένος Αντιστασιακός, ο εύγλωττος ομιλητής των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου και ο καλοσυγγενής , φεύγει από κοντά μας! Καλό κατευόδιο Μιχάλη!

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το θάνατο του αντιστράτηγου ε.α. Μιχάλη Βαρδάνη :

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του αντιστράτηγου ε.α. Μιχάλη Βαρδάνη.

Ο Μιχάλης Βαρδάνης γεννήθηκε το 1936 στην Απείρανθο της Νάξου. Το 1958 εξέρχεται της Σχολής Ευελπίδων, με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Ο αντιστράτηγος ε.α. Μιχ. Βαρδάνης κατέληξε πολύ νωρίς στις επιλογές του για τους στόχους που ήθελε να πετύχει στη ζωή του και για την ιδεολογία του. Σε χρόνια δύσκολα για όσους υπηρετούν στο στρατό, οδηγήθηκε στην απομάκρυνση από τις Ένοπλες Δυνάμεις από τη χούντα, λόγω των δημοκρατικών και αντιδικτατορικών του φρονημάτων. Ως απότακτος εντάχθηκε σε αντιστασιακές οργανώσεις, όπου κυριαρχούν αντιχουντικοί αξιωματικοί. Στις 22 Απρίλη 1972 συνελήφθη για την αντιδικτατορική του δράση και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό μέχρι τις 16 Δεκέμβρη 1972. Συνελήφθη ξανά το 1973, μαζί με τον Μουστακλή, ως ενεχόμενοι στην οργάνωση του Κινήματος του Ναυτικού, βασανίζονται στο ΕΑΤ/ΕΣΑ και κλείνονται στις φυλακές της δικτατορίας. Αποφυλακίστηκε στις 24 Αυγούστου 1973 με την αμνηστία που δόθηκε.

Το 1976 αποκαθίσταται και επανέρχεται στην ενεργή υπηρεσία στο Στρατό Ξηράς απ’ όπου αποστρατεύεται το 1990 με το βαθμό του Υποστράτηγου.

Ο Μιχάλης Βαρδάνης διακρίθηκε για την προσφορά στους σύγχρονους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών περιόδου 1967-1974, από το 1995 έως το 2005.

Ο Μιχάλης Βαρδάνης στήριζε το ΚΚΕ στις επιλογές και την πολιτική του, με κείμενά του είχε ταχτεί ανοιχτά και βοηθούσε όσο μπορούσε το Κόμμα της εργατικής τάξης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου