Οι Απεραθίτες διαδηλώνουν για την "Υγεία"


Φωτορεπορτάζ - Video
Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής κάτοικοι και φορείς της Απειράνθου Νάξου με μπροστάρη τον πρόεδρο του χωριού Γιώργο Μπάκαλο και το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας. Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα στη Νάξο, δεν πτόησε τους πάνω από 100 Απεραθίτες που βαδίζοντας στα αχνάρια του αγωνιστή συμπατριώτη τους Μανώλη Γλέζου, βροντοφώναξαν στο προαύλιο του Νοσοκομείου "Θέλουμε γιατρό και όχι εμπαιγμό", "Έχουμε δικαίωμα όλοι στην υγεία κι
απαιτούμε δέσμευση για λύση κι όχι αστεία"!

Οι Απεραθίτες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στις 10:30 έξω από το Νοσοκομείο όπου ειρηνικά και δυναμικά διαδήλωσαν, διεκδικώντας λύση στο πρόβλημα της υγείας που αντιμετωπίζουν στο χωριό μας, το οποίο εδώ και καιρό δεν έχει γιατρό για τις ανάγκες των κατοίκων με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Χώρα για να γράψουν τα φάρμακα τους ή να αντιμετωπίσουν ακόμα και το πιο απλό ιατρικό συμβάν, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που πολλές φορές τους κρατά αποκλεισμένους στο χωριό τους.

Αντιπροσωπία αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιώργο Μπάκαλο, τοπικούς συμβούλους και
εκπροσώπους φορέων του χωριού, συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Θεοχάρη Λάμπου και τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Βασίλη Ραπτάκη όπου τους εξέθεσαν τα προβλήματα τους, αναζητώντας άμεσα λύσεις.
"Αν δεν λυθούν τα προβλήματα μας θα είμαστε κάθε μέρα εδώ" δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για το πολύτιμο αγαθό που λέγεται υγεία.

Τη -δικαιολογημένη- δυσπιστία τους εξέφρασαν ο πρόεδρος της Απειράνθου και οι άλλοι εκπρόσωποι του χωριού που εδώ και καιρό βιώνουν την εγκατάλειψη στον τομέα της υγείας και εξέφρασαν την επιθυμία να επισκέπτεται το χωριό τους ακόμα μια φορά την εβδομάδα και ένας ειδικευμένος γιατρός. "Καταλάβαμε ότι δεν εξαρτάται από εσάς, όμως θα πρέπει να πιέσετε όσο περισσότερο γίνεται" είπε ο κ. Μπάκαλος.

"Εάν η ΥΠΕ μετακινήσει κάποιον γιατρό, εντάξει. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί δεν είναι στη δικαιοδοσία μας τα περιφερειακά ιατρεία" είπε ο κ. Ραπτάκης και συνέστησε στους Απεραθίτες να φτάσουν μέχρι τα γραφεία της ΥΠΕ να διαμαρτυρηθούν. "Αν το κάνετε θα έρθω κι εγώ μαζί σας όπως και ο κ. Λάμπου",  υπογράμμισε.

Ο κ. Μπάκαλος άφησε ψήφισμα στη διοίκηση του νοσοκομείου το οποίο ζήτησε να σταλεί αρμοδίως προς τη 2η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας και ζήτησε έγγραφη βεβαίωση ότι, η ΥΠΕ είναι υπεύθυνη για τις μετακινήσεις γιατρών, ενώ εξέφρασε για ακόμα μια φορά την απογοήτευση του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί και θα επικρατήσει στο χωριό του μετά τα όσα άκουσε...

Το video από την διαδήλωση,την συνάντηση με φορείς του Νοσοκομείου Νάξου και του Δήμου Νάξου όπως και δηλώσεις του Προέδρου τ Απεράθου , θα δημοσιευθεί σήμερα το απόγευμα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου