VIDEO. Ο Μανώλης Γλέζος στ' Απεράθου.

Από την Τετάρτη 19 Αυγούστου η ιστορική πολιτική φυσιογνωμία του χωριού μας βρίσκεται τον γενέθλιο τόπο μας τ' Απεράθου.
Παρά τις καλπάζουσες πολιτικές εξελίξεις βρήκε το χρόνο και φέτος να επισκεφθεί το χωριό του και να περάσει λίγες στιγμές χαλάρωσης και διακοπών μετά την επιστροφή του απο τις
Βρυξέλλες και την ολιγοήμερη παραμονή του στην Πάρο.
Οι συνεχείς αναζητήσεις από πολιτικά πρόσωπα, Ελληνικά και Διεθνή μέσα ενημέρωσης γραπτού  και ηλεκτρονικού τύπου δεν τον αφήνουν κυριολεκτικά σε ησυχία.
Όταν κυκλοφορεί στα σοκάκια του χωριού όλοι θέλουν να τον φωτογραφίσουν να του σφίξουν το χέρι, να τον αγκαλιάσουν.
Εκείνος θα τους πει να επισκεφθούν τα μουσεία, τη Βιβλιοθήκη, το συνεταιρσιμό γυναικών και θα τους μιλήσει για το πείραμα της άμεσης Δημοκρατίας που εφαρμόστηκε στ'Απεράθου το 1986.
«Πρέπει να εφαρμοστεί επιτέλους το αξίωμα ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται από τον λαό», συνεχίζει, παραπέμποντας στον Καταστατικό Χάρτη που έχουν δημιουργήσει στ’ Απεράθου. «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, ανήκουν στον λαό και ασκούνται από τον λαό» καταλήγει.
Το Σάββατό 22 Αυγούστου φίλοι του Απεραθίτες κάπου 25 άτομα-του διοργάνωσαν ένα σεμνό γλεντάκι για ένα κρασί λίγη κουβέντα αλλά και να τον ευχαριστήσουν για την πρόσκληση και παραμονή τους στις Βρυξέλλες στα πλαίσια ξενάγησης στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο.

Ακολουθεί αποκλειστική συνέντευξη του Απεραθίτη αγωνιστή για την σημερινή πολιτική κατάσταση στον Παναγιώτη Δελλαμάνη.



Στη φωτογραφία απεικονίζεται η αναμνηστική πλακέτα απο πυλό που χάρισαν οι συγχωριανοί φίλοι του στον ήρωα της αντίστασης Μανώλη Γλέζο στην ταβέρνα του Αμοργινού το βράδυ 22 Αυγούστου.
"Για τα σκοτεινά  μονοπάτια που μας φώτισες για τις αξίες ζωής και αξιοπρέπειας που μας δίδαξες με τη στάση ζωής σου" όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Μανώλης Χατζηπέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου