ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗΣ ΚΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ του Αγροτικού Ιατρείου Απειράνθου

"ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ….. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ !!!
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Απειράνθου Γεώργιος Μπάκαλος, απευθύνει έκκληση στους δημότες και στους οργανωμένους φορείς, ζητώντας Βοήθεια σε προσφορά φαρμάκων και ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΠΑΡΑΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ για τις ανάγκες ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ και ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ του ιατρείου του χωριού. « Ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και στις ανάγκες περίθαλψης όχι
μόνο των ασθενών – συγχωριανών μας, αλλά και των επισκεπτών ( εν όψει έναρξης θερινής περιόδου , με αύξηση επισκεψιμότητας στο χωριό). Δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας μέσα από την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για την περίθαλψη των συντοπιτών μας !!!!
Ακόμα και αν εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί". Βοηθείστε μας με τον τρόπο σας.
Παράλληλα, κάνουμε έκκληση προς όλους τους ΑΠΕΡΑΘΙΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ή που έχουν σχέση με ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ή εργάζονται σε ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, σε οργανωμένους φορείς (ΣΥΛΛΟΓΟΙ κ.λ.π.) να βοηθήσουν ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ – ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, που θα εγγυάται την πλήρη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που ζει στο χωριό και όχι μόνο.
Αξιοσημείωτο δε είναι, ότι όπως ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ από παρακάτω φωτογραφίες, ΠΡΙΝ από την ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗΣ ΚΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ του Αγροτικού Ιατρείου Απειράνθου, οι αποθηκευτικοί χώροι φαρμακευτικού υλικού ,......ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΕΙΟΙ !!!;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
"Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά μας τις προσφέρουμε σε πολίτες που έχουν ανάγκη. Οι άνθρωποι που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι ή/και χαμηλόμισθοι-χαμηλοσυνταξιούχοι", επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Κοινότητας.
Όπως αναφέρει ο ιατρός του χωριού, στο κοινωνικό ιατρείο «οι ανάγκες είναι πολλές, πιο συγκεκριμένα όμως χρειαζόμαστε άμεσα τα παρακάτω φαρμακευτικά υλικά :
Σύριγγες 10 ml Ποσότητα - 40-
Χειρουργικά Πέδια με Οπή Ποσότητα - 40-
Ράμματα Nylon No 3.0 Ποσότητα - 50-
Ράμματα Nylon No 4.0 Ποσότητα - 30-
Ράμματα Nylon No 5.0 Ποσότητα - 30-
Ράμματα Ταχείας Απορροφήσεως (SAFIL) No 3 Ποσότητα - 20-
Ράμματα Ταχείας Απορροφήσεως (SAFIL) No 4 Ποσότητα - 20-
Ράμματα Ταχείας Απορροφήσεως (SAFIL) No 5 Ποσότητα - 20-
Χειρουργικές λαβίδες Ποσότητα -2-
Βελονοκάτοχοι Ποσότητα -2-
Ανατομικές Λαβίδες Ποσότητα -2-
AMBU Ποσότητα -2-
SYLFIO CREAM 1% Ποσότητα -3-
Εισπνεόμενα (aerolin )
Αντιβιοτικά για παιδιά σε σιρόπι (amoxicillin, augmentin )
Αντιβιοτικά για ενήλικες (ciprofloxacin 500 και 750 mg, amoxicillin, amoxicillin-clavylanic acid, bactrimel, κεφακλόρη)
Δερματικές κρέμες και αντιμηκυσιακές (Fucidin acid, fucicort, jylokin kream, kenacomb κλπ)
Κολλύρια (tobrex, tobradex)
Παυσίπονα – αντιπυρετικά σιρόπια για παιδιά (depon, ponstan κλπ)
Το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Απειράνθου λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Κέντρου Υγείας Νάξου, που και το ίδιο, μέσα σε ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ , αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας . Καθώς επίσης το ΑΓΡΟΤΙΚΟ μας ΙΑΤΡΕΙΟ λειτουργεί σε μεγάλο ποσοστό με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και την εθελοντική εργασία των κατοίκων του χωριού, καθώς και του υπαλληλικού προσωπικού του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ενώ δεν αποδέχεται χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες.
« Όσοι θέλουν να βοηθήσουν… τους ευχαριστούμε θερμά».
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22850-61206 (Ιατρείο) στις ώρες λειτουργίας του και 22850 – 61361 (Γραφείο Τοπικής Κοινότητας).
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ !!!!!
Αισθάνομαι την υποχρέωση και την ανάγκη να εκφράσω δημόσια την ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ μου, καθώς και ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ για τις παρακάτω ευγενείς προσφορές σε καιρούς οικονομικά χαλεπούς και σε δυσχερείς συγκυρίες και θεωρώ ότι , ΤΕΤΟΙΑ παραδείγματα είναι άξια προς μίμηση και καθήκον όλων μας είναι, να προβάλλονται τέτοιες ενέργειες!!!!!
Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ακόμη και σε μικρές κοινωνίες ανθρώπους που ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ και αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και αληθινή αγάπη προς τον συνάνθρωπο .
Αυτή είναι η άλλη Ελλάδα που κρατά την χώρα ζωντανή !!!
Και συγκεκριμένα ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ :
1. Το κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών « ELEKTRONET KAMPERIS » ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ . Για την προσφορά ολοκαίνουριου πλυντηρίου ρούχων, για τις ανάγκες εξοπλισμού του Αγροτικού μας Ιατρείου. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον συντοπίτη μας Μιχάλη Ατσαλίνο, που με δικές του ενέργειες πραγματοποιήθηκε η εν λόγω δωρεά.
2. Την εταιρεία ιατρικών εφοδίων « PALMOS AE » στη Ν. ΙΩΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ, για την προσφορά ενός σετ Ηλεκτροδίων για τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, που υπήρχε στο Ιατρείο και ήταν ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ , λόγω έλλειψης των .
3. Τους αδελφούς Κατεινά Μιχαήλ και Δημήτρη, ιδιοκτήτες του ΚΑΦΕ ΣΑΜΑΡΑΔΙΚΟ και μίνι μάρκετ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ στην Απείρανθο, που για άλλη μια φορά προσέφεραν στην μνήμη του πατέρα τους και εκείνοι ένα σετ Ηλεκτροδίων για τον ίδιο Απινιδωτή του Αγροτικού μας Ιατρείου.
4. Τον Συντοπίτη μας Μανώλη Ιωάννη Χατζηπέτρο (Ασφαλιστικό Σύμβουλο) , που πρόσφερε σημαντική ποσότητα αναλώσιμου φαρμακευτικού υλικού. Επίσης χρέος μου είναι να ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ότι με ενέργειες του ιδίου, πριν από λίγο διάστημα ΔΩΡΗΘΗΚΕ στο Δημοτικό Σχολείο Απειράνθου « Φωτοαντιγραφικό Μηχάνημα ».
5. Το κατάστημα υδραυλικών ειδών «ΕΠΤΑΗΜΕΡΟΣ» στη Χώρα Νάξου και τον Γεώργιο Μανωλά, για την έκπτωση στην τιμή αγοράς νέου θερμοσίφωνα του Αγροτικού Ιατρείου, που αντικαταστάθηκε.
6. Το κατάστημα αναμνηστικών – ειδών δώρου « ΥΠΕΡΩΟΝ » στην Απείρανθο και συγκεκριμένα την κυρία Χανιώτη Μαρία , για την δωρεά του παραπάνω θερμοσίφωνα .
7. Και πάνω από όλα και όλους, ευχαριστούμε τον Ιατρό μας Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, για τις άοκνες και φιλότιμες προσπάθειές του όλο αυτό το διάστημα !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου